Нидерландският Хееренвеен записа победа с 4:0 над тима на Емен в двубой от 6-ия кръг на Ередивизие. От клуба, в който се подвизава родният талант Станислав Шопов, обаче впечатлиха с каузата си. 

На стадион "Абе Ленстра" липсваше публика заради мерките срещу разпространението на коронавирус, но съоражението не бе напълно празно, тъй като точно 15 хиляди плюшени мечета "изгледаха" домакинския сблъсък на "сърцата". 

Заедно с известна фондация и фармацефтична компания, клубът участва в кампания за повишаване осведомеността за децата, болни от рак. 

"Много от тези деца бяха невидими през първите месеци на пандемията, защото грижата бе спряна. Междувременно, футболните стадиони останаха празни. Ето защо ние решихме да поставим хиляди плюшени мечета, облечени във фланелки на Хееренвеен. Изразяваме подкрепата си към всички тези деца и искаме да знаят, че не сме ги забравили", заяви Фритц Хирщайн, основател и директор на Кика.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.