Сериозно възмущение тресе лагера на Сан Марино в навечерието на мача с Англия от евроквалификациите. Селекционерът на държава-джудже Пиеранджело Манцароли се оплака от думите на селекционера на "трите лъва" Рой Ходжсън от юни. 

Тогава наставникът на англичаните беше на събитие на националния отбор по крикет и сподели, че някои от момчетата в него могат спокойно да попаднат в сметките му за мача със Сан Марино, въпреки че едва ли са виждали скоро футболна топка. 

Това отношение на Ходжсън е възмутило не просто Манцароли, но и цялата футболна общественост в Сан Марино. Според футболния специалист, фигура като селекционера на Англия не може да си позволи подобни реплики. 

"Познавам много добре Рой Ходжсън, той е мил и благ човек. Но когато си в светлината на прожекторите, не можеш да си позволяваш такива думи. Да, ние сме много по-малки от Англия, но като всеки съперник заслужаваме уважение. Думите му бяха прекалено тежки, обидни и лоши", сподели Манцароли. 

Сан Марино е може би най-слабият отбор в историята на европейския футбол. Националите на малката страна са записали едва една победа в историята си, като тя е срещу Лихтенщайн през 2001 г. Отборът има още само четири равенства и общо 124 поражения при голова разлика -530.