Руският елитен ФК Краснодар обеща да прекрати договора на полузащитника Павел Мамаев, който заедно с Александър Кокорин (Зенит) нападна държавен служител. В понеделник двамата национали на "Сборная" атакуваха служител на Министерството на транспорта в московско кафе, след като им направил забележка относно поведението.

"В момента разглеждаме вариантите за прекратяване на договора с играча. За съжаление, контрактите на професионалните атлети са направени така, че да защитават спортистите до последно, но ще направим всичко възможно", гласеше официално съобщение от клуба.

Видето разпространено в интернет показва Кокорин, Мамаев и техни приятели да хвърлят столове по служителя на министерството Денис Пак, който е трябвало да получи медицински услуги, преди да подаде жалба в полицията.

От Зенит обявиха, че Кокорин ще бъда наказан дисциплинарно: "В момента ръководството на Зенит и неговите фенове чувстват само огромно разочарование от отвратителната постъпка на един от най-талантливите руски футболисти", се казва в изявлението. /БГНЕС

Двама руски национали пребиха високопоставени чиновници

Руските национали пребили още един човек