Футболните емоции в Шотландия излязоха извън границата на нормалното, след като бе направен опит за убийство на мениджъра на Селтик Нийл Ленън и двама от най-популярните фенове на тима.

Освен Ленън, пакети-бомби, са били изпратени още до депутатката Триш Годман и адвоката Пол МакБрайд, които минават за едни от най-запалените привърженици на бившия тим на Стилиян Петров.

От полицията в Глазгоу за щастие са разбрали на време за пратките и са ги спрели още в пощенските клонове, преди те да стигнат до получателите си.

Първоначално органите на реда са смятали, че в колетите има фалшиви бомби, но всички останали втрещени, когато разбрали, че вътре има истински взривни устройства, които е можело да убият Нийл Ленън и другите двама адресанти.

Общото между Ленън, Годман и МакБрайд е, че и тримата са от Северна Ирландия, и това е една от следите, по които работят разследващите колетите-бомби.

Нийл Ленън е бивш национал на тима на Северна Ирландия, с който игра и срещу България. През 2002 година обаче Ленън неочаквано се отказа от националния отбор, като стана ясно, че причината да спре да играе за страната си, са получени от него смъртни заплахи.