Голямото регионално дерби на третия квалификационен кръг на Шампионската лига противопостави балканските грандове Партизан и Олимпиакос в Белград, но там победителят изглежда ясен още след първата битка. 

В нея гръцкият първенец направо отказа опонента си след успех с 3:1 на неговия стадион. Така реваншът в южната ни съседка след седмица е просто протоколен и само огромно чудо може да изхвърли гърците от турнира. 

Този мач започна невероятно. В 6-та минута Марко Марин намери перфектно французина Ел Фарду Бен Набуан и той откри в полза на гостите. Но бившият отбор на Валери Божинов и Иван Бандаловски почти светкавично изравни. 

В 10-та минута Марко Янкович асистира на Леандре Тавамба и той възстанови равенството. Така битката започна отначало. Но малко след подновяването на играта Олимпиакос отново излезе напред в резултата. 

В 56-та минута отново Бен Набуан беше точен, а за да стане всичко само протоколно за реванша, третият гол в полза на гърците дойде в 91-та минута. Негов автор беше Емануел Еменике, който беше влязъл само две минутки по-рано на мястото именно на Бен Набуан. 

Голямата изненада във вторник вечерта в Шампионската лига дойде в Скопие. Там местният Вардар продължи да хвърля бомбите в турнира, след като се справи и с осминафиналиста в Лига Европа от миналия сезон ФК Копенхаген, който отстрани по пътя си тогава и Лудогорец. 

Македонците надделяха с 1:0, а автор на единственото попадение беше Джонатан Балотели. Въпреки огромното превъзходство, датчаните така и не успяха да стигнат до изравнителното попадение и ще се надяват на по-добра развръзка на реванша другата седмица. 

Мачовете от Шампионската лига, изиграни във вторник вечерта: 

Карабах Агдам (Азербайджан) - Шериф (Молдова) 0:0

Славия Прага (Чехия) - БАТЕ Борисов (Беларус) 1:0

АЕК (Гърция) - ЦСКА Москва (Русия) 0:2

ФКСБ (Румъния) - Виктория Пилзен (Чехия) 2:2

Вардар (Македония) - ФК Копенхаген (Дания) 1:0

Партизан (Сърбия) - Олимпиакос (Гърция) 1:3