Футболните неудачи на нападателя Габриел Барбоса продължават дори след завръщането в неговия роден Сантос. Острието, чийто прякор е Габигол, в момента не може да се дореди до титулярно място след преминаването си под наем от Интер.

„Нерадзурите” платиха общо 33,5 милиона евроо на Сантос през лятото на 2016 година за нападателя, който направи силно впечатление в тима на Бразилия по време на Летните олимпийски игри в Рио де Жанейро. Въпреки сериозната сума играчът така и не записа двубой като титуляр в Серия А и отбеляза един-едничък гол.

Габигол проплака: В Интер не получих никакъв шанс

Преди началото на настоящата кампания Габигол бе пратен под наем в Бенфика с идеята да свикне с европейския футбол, но само месеци по-късно португалците заявиха, че искат да го върнат и не се нуждаят от услугите му. Така се стигна до януарския трансфер на Барбоса в Сантос, където той вкара 4 гола в първите си 4 мача.

Сега обаче острието вече не може да отбележи в 5 поредни срещи, поради което треньорът Жаир Вентура е преразгледал избора си за титулярни нападатели. Счита се, че наставникът приоритетно разчита на Едуардо Саша, Родриго и Артур Гомеш.

Габриел Барбоса е под наем в Сантос до края на календарната година, а договорът му с Интер е до 30 юни 2021 година.