Завърналият се под наем в Сантос нападател Габриел Барбоса разкри за неуспешния си период в Интер и се оправда, че никога не е получил реален шанс за изява. „Аз винаги бях този, който биваше избутан встрани”, заяви футболистът.

21-годишният играч коства на Интер над 30 милиона евро през лятото на 2016 година, но не можа да запише нито един мач като титуляр за „нерадзурите” и в началото на кампания 2017/2018 бе преотстъпен в Бенфика. Там Габигол се представи по сходен начин и договорът между двете страни бе прекратен, за да може той да се завърне в Бразилия и да облече още веднъж екипа на родния си тим.

Габигол издържа само 17 месеца в Европа, завърна се в Сантос

„Не смятам, че изразът „да стартираш на чисто” важи тук, защото аз просто се връщам към щастието и възможността да играя”, каза Барбоса за „Медиясет Премиум”.

„Това е най-важното за всеки футболист, а нямаш шанса да му се наслаждавам преди. Винаги бях този, който биваше избутан встрани.”

„Когато пристигнах в Интер, треньорът проведе разговор с мен, но за толкова кратко време станаха толкова много промени в ръководството. Клубът не преминаваше през позитивен етап, така че се предпочитаха опитни  играчи, а аз разбирах това.”

„Те никога не ми дадоха реален шанс да играя, нито дори 5 поредни мача просто за да видят дали наистина съм готов. Нямах постоянството и това ме натъжи, защото не можех да правя това, което обичам най-много на света – да играя футбол”, завърши Габигол.