Президентът на Кот д'Ивоар Аласан Уатара зарадва футболните герои на страната с огромни бонуси. Те ще получат премиите за победата в турнира за Купата на Африканските нации. 

Футболистите на "слоновете" ще бъдат зарадвани с общ бонус от 3 млн. евро. Така за всеки от 23-имата в разширения състав се полагат по 46 хил. евро. Някои от титулярите обаче може да получат повече за сметка на твърдите резерви. 

Най-много от всички ще се облажи селекционерът Ерв Ренар. Бонусът за него е 114 хил. евро, но никой в страната не му го оспорва, въпреки изключително тежкото състояние на икономиката и огромната бедност сред населението. 

Всички играчи вече получиха най-високите държавни отличия на официална церемония при президента на страната. Той не пропусна да ги похвали за стореното и изтъкна ролята им за обединението на нацията. 

"Заради вас, млади хора, цялата страна е по-обединена от всякога. Вие работихте заедно като един отбор в преследването на победите. Това е огромен урок за цялата нация как да се справя с проблемите и да върви напред", сподели във въодушевеното си слово Уатара.