На отстранените от футболна дейност Сеп Блатер и Мишел Платини може да бъдат предявени нови обвинения в корупция, съобщава "Frankfurter Allgemeine".

Швейцарската прокуратура на 25 септември заведе дело срещу ръководителя на ФИФА Сеп Блатер, който е заподозрян, че незаконно е превел 2 млн. швейцарски франка на Платини през 2011 г. Въпросните пари са били дадени на французина за свършена от него работа в периода януари 1999 г. - юни 2002 г.

На 21 декември двамата бяха отстранени от футбола за 8 години, а на 24 февруари Апелативната комисия на ФИФА съкрати дисквалификациите на Блатер и Платини на шест години.

Според "Frankfurter Allgemeine", който се позовава на свои източници, възможните нови обвинения срещу високопоставените чиновници са свързани с обиска във Френската футболна федерация по рано тази седмица, при който бяха иззети документи. Швейцарските власти проучват друг превод на Блатер към офис на Платини, като се касае за седемцифрена сума, платена в периода между 1998 и 2002 г. /БГНЕС