Синът на бившия вицепрезидент на ФИФА Джак Уорнър призна, че е препродавал незаконно билети за мачове от Световните първенства. Дориан Уорнър е син на Джак Уорнър, който освен бивш вицепрезидент на ФИФА, е и доскорошен президент на КОНКАКАФ- Конфедерацията на Северна, Централна Америка и Карибския басейн. Той е препродавал на черна борса билети за мачовете през 2006-а и през 2010-а, съобщава агенция Франс Прес с източник от съдебния протокол. 

Дориан Уорнър, както и брат му Дарил, и баща им, са едни от хората, обвинени по делото за корупция във ФИФА. При това Джак Уорнър е ключов източник и обвиняем в разследването. 

“Купих доста билети за Световните първенства през 2006-а и през 2010-а година и след това ги препродавах с ясната идея, че ще направя добра печалба”, заяви в съда Дориан Уорнър, който уточни, че през 2006-а билетите ги е взел директно от ФИФА.

Също така пък друг гражданин на Тринидад и Тобаго, който работи в САЩ, признал, че е скрил плащане на данъци на семейство Уорнър. Дориан в момента е заплашен от 20 години затвор. Но той може да бъде пуснат под гаранция, ако внесе сума в размер над 500 хиляди долара. 

Скандалът с корупция във ФИФА започна на 27-и май, два дни преди изборите за президент на организацията. Бяха арестувани седем висши чиновници на Световната футболна организация. 

Генералният прокурор на САЩ Лорета Линч пък заяви, че Джак Уорнър е взел подкуп в размер на 10 милиона щатски долара, за да осигури победата на Южна Африка за домакин на Мондиал 2010. /БТА