Хърватски хулигани издигнаха нецензурен трансперант в региона на столицата Загреб. Цялата столица на страната потъна в срам, след като в центъра на града можеше да се прочетат обидни надписи срещу Сърбия. „Нека да чу**ме всички сръбски жени и деца”, написаха от групировката на Динамо Загреб – “Bad Blue Boys”.

Ултрасите на Динамо бързо запалиха факли и показаха ужасяващото съобщение, а снимката от инцидента бързо се разпространи в социалните мрежи. Полицията в страната реагира бързо и арестува петима от участниците, а един от тях си призна на съдебното заседание, че той е главният участник в инцидента.

Извършителите на това събитие са задържани за два месеца и заплашено от безусловно лишаване от свобода, съобщава Jutarnji list.

„Аз направих този трансперант. Съжалявам за всичко, което се случи, но то е заради голямото количество алкохол, който изпихме. Вината е в него и компанията ме взе с тях. Знам, че това е знак на Независима хърватска държава, но не знам дали показването на тези думи са наказуеми”, заяви ЛЙ.

За споменатия прокуратурата иска присъда от 14 месеца затвор с уговорката, че той ще трябва да изкара поне шест години при нов инцидент. За останалите прокуратурата иска безусловни присъди от по пет месеца. Другите участници са отрекли вината си, като признатият е изтъкнал сам за себе си.