Българският наставник Николай Костов получи нов договор с настоящия си клуб Шахтьор Караганда. Ръководството е останало доволно от изявите на тима под негово ръководство и удължи престоя му с още 12 месеца. 

Той пое тима през лятото и под негово ръководство записа 20 точки, което се оказа достатъчно за спокойно битуване в средата на таблицата и избягване на изпадането или баражите за оцеляване в елита. Точно това му извоюва и високата оценка. 

"Радваме се, че ще продължим да работим с Николай Костов, защото той е качествен специалист. Той ни представи условията си и преценихме, че те са приемливи за клуба. Имаме подкрепата и на областната управа, така че финансово сме осигурени", каза изпълнителният директор на клуба Алибек Урузгалиев. 

Освен Костов, в казахстанския шампионат работят още двама българи. Това са Стойчо Младенов, който е начело на Кайсар, и Димитър Димитров, който води Иртиш Павлодар. Начело на местния национален отбор е Станимир Стоилов, който е смятан за най-добрия специалист, работил някога в бившата съветска република.