Никола Влашич, футболистът на ЦСКА Москва, който реализира победния гол срещу Реал Мадрид в Шампионската лига, не скри, че много се е вълнувал и е бил вдъхновен от успехите на своята сестра Бланка Влашич като малък.

Двамата не се виждат често, заради напрегната програма на спортистите, но въпреки това се подкрепят като семейство.

През седмицата състезателката във високия скок Бланка Влашич публикува снимка, в която изрази огромното си щастие от гола на атакуващия играч.

„Моето малко братче реализира победния гол срещу Реал Мадрид“, написа Бланка в Instagram, като публикува негова снимка.

„Имаме отношения като на всеки брат и сестра. Бланка не ми е била като шеф. Освен това, тя постоянно тренираше и дълго отсъстваше. От около 6-годишен наблюдавам успехите й по телевизията. Всяко от представянията на Бланка беше важно за мен. Когато скочи своя рекорд – 2.08 метра, това се случи в Загреб, бях на трибуните”, сподели младият футболист.

„Не е вярно, че съм взел номер 8 заради рекорда на Бланка. Носих този номер още когато играех в академията. Тази цифра прилича на знака за безкрайност. Това ми хареса, затова го избрах”, каза още Никола.

Отборът на Реал Мадрид претърпя крах в Москва в груповата фаза на Шампионската лига, след като загуби от местния ЦСКА с 0:1. Голът реализира именно Никола Влашич в самото начало на двубоя.

Въпреки че не се появява на големи турнири, Бланка Влашич не е обявявала своето пенсиониране и дори не крие намерението си да се завърне за Олимпиадата в Токио през 2020 година.