Настоящият нападател на Пърт Глори Анди Кио обяви на всеослушание мнението за евентуалната възможност Юсейн Болт да подпише с друг тим от австралийския елит – Сентръл Коуст Маринърс. Ирландецът изобщо не е впечатлен от футболните умения на лекоатлетическата легенда и използва доста интересни епитети, с които демонстрира своето неодобрение.

32-годишният Кио има солиден опит по английските терени и най-вече в Уулвърхемптън, където записа 129 мача и 23 гола, като помогна на „вълците” да спечелят титлата в Чемпиъншип за 2009 година. Ирландецът играе в австралийският шампионат от 2014 година.

Към момента Маринърс и Болт все още преговарят за заплатата на бившия спринтьор, като дотук разликите във финансовите условия да доста големи. Кио смята, че дори да се стигне до договорка, то тя няма да има футболна стойност, а ще бъде чист маркетингов трик.

„Хубаво е, че той отклонява вниманието към А-Лигата, но да го видя да играе тук – това не е по вкуса ми”, безцеремонно заяви Кио. „Той е на 31 години. За мен просто няма да може да се справи.”

„Показа известен потенциал, но това би бил удар в зъбите за професионалистите, които играят в тази лига. Окей е от маркетингова гледна точка, но от чисто футболна перспектива това си е пълен фарс.”

„Ако някой наистина си мисли, че той би бил удачно футболно попълнение, не мисля, че такъв човек заслужава да бъде на позиция, че да взима такива решения. Неговото първо докосване прилича на батут”, добави Кио.