Легендата в леката атлетика Юсейн Болт може и да се размине с мечтата си да стане професионален футболист. Ямайският спринтьор получи предложение да подпише с австралийския Сентръл Коуст Маринърс, но сделката изведнъж стана малко вероятна. Причината е, че 32-годишният олимпийски медалист е отправил крайно нереалистични претенции относно заплатата си.

На този етап дистанцията между двете страни изглежда непреодолима. ESPN твърди, че Болт желае да получи възнаграждение от 3 милиона щатски долара. Офертата на Маринърс пък покривала едва 5 процента от желанието на африканеца – австралийците били склонни да му платят най-много 150 хиляди долара.

Шефът на австралийския футбол Грег О’Рурк потвърди, че условията на Болт се различават съществено от това, което Маринърс счита за справедливо възнаграждение. „Разбрах, че Маринърс са отправили оферта до Болт, която той все още обмисля. В същото време знам и че предложението им е доста, доста по-малко от това, което Болт и неговия лагер бяха заявили”, коментира О’Рурк.