Селекционерът на Парагвай Херардо Мартино ще гледа финала на Копа Америка от трибуните, след като бе наказан за два мача, заради конфликтите след полуфиналната победа над Венецуела.

И двата отбора бяха глобени с по 10 000 долара за боя, който започна след победната дузпа, отбелязана от бранителя на гуараните Дарио Верон, който класира тима му за финала срещу Уругвай в неделя.

Мартино, който размени остри думи с колегата си начело на Венецуела, Сесар Фариас, бе изгонен в трибуните по време на мача, заради конфликта със съдията. Сега той ще трябва да изтърпи два мача наказание, съобщи Южноамериканската футболна конфедерация.

Асистентът му Хорхе Паутасо също е наказан за финала. Отборите бяха предупредени, че ги чакат сериозни санкции при нови такива нарушения, но никой от играчите, които се биха, не бе наказан.

Парагвай вече са без халфа си Джонатан Сантана, който бе изгонен срещу Венецуела, докато нападателят Роке Санта Крус и левият бек Аурелиано Торес са контузени и са под въпрос за неделя.