Бившият футболист на ЦСКА Тони Силва определено не се раздели по добър начин с бившия си тим Мамелъди Съндаунс. 25-годишният национал на Гвинея-Бисау попадна на мушката на доскорошния си наставник Питсо Мосимане, който жестоко оплю отношението на играча към местния футбол.

Преминалият през младежките академии на Челси и Ливърпул футболист е добре известен у нас, след като между декември 2013-а и лятото на 2015-а той беше основна фигура в родния ЦСКА. Всъщност  „червените” си остават последният тим, в който техничарят се задържа толкова време, защото последваха кратки престои в Турция, Португалия и Гърция.

Преди 12 месеца Тони Силва подписа договор с Мамелъди Съндаунс, но след само 11 мача за клуба напусна в посока египетския Ал Итихад Александрия. Според треньора Мосимане една от основните причини за провала на Силва е било прекомерното му самочувствие, което преминавало направо в надменност.

„С Тони Силва нещата не се получиха”, заяви наставникът. „Той не пожела да остане. Постоянно говореше как искал да си тръгне. Тук имаме играч като Темба Зуане, който никога не играл нито за Челси, нито за Ливърпул, но ни дава много повече на терена.”

„Имаме Гастон Сирино, Лебоанг Мабое. Знаете, че е много трудно, когато от Европа пристигнеш в Южна Африка. Футболът е различен, много физически. Премиър Сокър Лийг е бързо първенство. Тони Силва си мислеше, че е много над нивото на нашия футбол.”