Шокиращо видео от бой между националите на Албания Ерос Грезда и на Хърватия Антонио Чолак бе показано в медиите в Хърватия. Сблъсъкът е след двубоя за Купата на Хърватия между Осиек и Риека. Както е известно, цяла Америка се тресе от расистки скандал в този момент, като това е поредният случай от дискриминационна основа, която засяга поредната европейска държава.

След мача от полуфиналите за Купата на страната, който бе спечелен от Риека с 3:2 след обрат, Чолак от тима на победителите, се отправя към паркинга, когато зад него идва Грезда и го удря. Двамата са бързо разтървани.

От Осиек излязоха със съобщение, че по време на двубоя играчът на съперника е провокирал и обиждал на национална основа албанеца.

"Съжалявам за инцидента. Нямах проблеми по време на двубоя с Грезда или някой друг от Осиек. Емоциите царуват на терена, а извън него си стискаме ръцете. Мислех, че физическата атака е най-лошото, което може да се случи, но прочетох изявлението на официалния сайт на Осиек. Написаното няма нищо общо с истината. Надявам се Грезда да се обърне към специалисти, защото доколкото ме информираха, това не е първи такъв случай с него. 

Радвам се, че останах спокоен в тази ситуация, защото не одобрявам насилието и би било грешно послание към всички млади хора, за които футболистите сме пример за подражание", каза Чолак.