Играчът на Стяуа Габриел Янку отрече информациите, че е запивал по кръчмите в Букурещ миналата седмица. В Румъния днес избухна истински скандал, свързан с поведението на футболиста, но се оказа, че това е било лъжа. 

По-рано днес вестник "Газета Спортурилор" написа, че на два пъти Янку е пил до ранна сутрин миналата седмица, като вторият път е бил в навечерието на мача с Чехлаул през изминалия уикенд, загубен от Стяуа. 

"Събудих се тази сутрин от съобщение, изпратено ми от мой приятел. Тази "новина" направо съсипа деня ми. Някаква лъжа е написана от някакви хора в един вестник, а лошото е, че това идва в навечерието на мача с Лудогорец, който е изключително важен за нас."

"Искам всички да знаят, че излязох със съотборниците си във въпросната вечер, но се прибрах с всички тях, когато трябваше по правилник. Не мога да си позволя такива неща, все пак съм професионален футболист, а имам и сериозна приятелка, така че отричам тази лъжа."

"Някой явно иска да създаде напрежение в отбора ни и особено у мен. Искам да играя в този мач, но дали ще се случи, ще реши треньорът. Ще чакам шанса си, но имаме страхотен състав, от който всеки може да се появи на терена", сподели Габриел Янку пред "Диги Спорт".