В началото на седмицата Бешикташ официално обяви, че прекратява договора на централния бранител Пепе по взаимно съгласие. 35-годишният футболист често беше хулен, упрекван и сочен с пръст, особено след срамното отпадане на турския гранд от групите на Лига Европа, но преглътна всичко с достойнство и подпомогна изпадналия във финансови затруднения тим с красив жест.

Само преди сезон нещата изглеждаха оцветени в розово за „черните орли”, които успяха да се класират за 1/8-финалите в Шампионската. След това обаче слабата форма на вътрешната сцена и невъзможността да намерят път обратно към футболния каймак в Европа доведе до раздяла с важни състезатели като Андерсон Талиска и Алваро Негредо. Райън Бабел пък също беше уведомен, че неговият договор няма да бъде подновен в края на настоящата кампания.

Феновете зовяха за измитане на чуждестранната колония в клуба и полека-лека искането им ще се сбъдне. Самият Пепе най-вероятно ще продължи кариерата си в Англия, където Уулвърхемптън е сочен като фаворит за подписа му. Преди да направи своята следваща стъпка, португалският ветеран показа колко много цени престоя си в Бешикташ.

Според официалното съобщение, което Бешикташ пусна по повод терминирането на контракта, клубът дължи 100 700 евро на Пепе. Той обаче сам е пожелал да не види нито цент от тях, че дори е извадил лични пари, за да подпомогне изплащането на част от възнагражденията, които служителите на клуба имат да получават.