Турският гранд Бешикташ записа една от най-катастрофалните си европейски кампании през настоящия сезон напук на сериозните летни трансфери. „Черните орли” не успяха да прескочат непретенциозната група I в Лига Европа след загуба 0:1 от Малмьо у дома.

В шестте си двубоя Бешикташ загуби цели 3 пъти, а спечелените 7 точки се оказаха крайно недостатъчни. Те отредиха трето място в крайното класиране, докато напред продължиха Генк (11) и шведите (9). Катастрофата за колоса от южната ни съседка беше пълна, защото в домакинството срещу Малмьо отборът на Шенол Гюнеш дори не беше длъжен да печели, а точка щеше да е достатъчна (предвид факта, че Генк посрещна аутсайдера Сарпсборг у дома и впоследствие го разби с 4:0).

В стартов състав, в който личаха високопрофилни имена като Лорис Кариус, бившия играч на Барселона Адриано Корея, Домагой Вида, Гари Медел, Адем Ляич, Рикардо Куарешма и Вагнер Лов, домакините не успяха да се справят с не чак толкова трудната мисия.

Големият удар Малмьо нанесе в 51-та минута, когато с дълъг пас Маркус Розенберг намери Маркус Антонсон зад гърба на бранителите, а той напредна до вратата и Кариус реално нямаше шанс. Последното като цяло важеше за Бешикташ, който на три пъти в мача улучваше рамката на вратата – два пъти поред в 11-ата минута, а третият път – чрез Кайл Ларин – беше в 3-ата минута от продължението.

Бешикташ имаше достатъчно шансове дори да спечели срещата, но голът на противника беше истински шок и имаше катастрофални последици главно в психологически план за турския тим. Те станаха особено видни в 65-ата минута, когато европейският шампион Рикардо Куарешма си изпусна нервите и брутално стъпи върху пищяла на Франк Броршон, който първи с шпагат стигна до една спорна топка. Реферът мигновено отстрани португалеца от игра, а след срещата той логично беше един от „грешниците” според феновете на Бешикташ.

Като цяло основното недоволство беше насочено срещу чуждестранните футболисти, като имаше многобройни призиви Куарешма, Медел, Кариус, Ляич и Адриано да бъдат разкарани час по-скоро от отбора. Доста негативи обра и турският национал Огузан Озякуп.