Българският специалист Станимир Стоилов продължава да твори чудеса със своя Астана в Европа. Макар и със скромен размер за мащаба дори на Лига Европа, казахстанският тим продължава една феноменална серия под ръководството на Мъри. 

Шампионът на далекоизточната страна стигна до равенство 1:1 със Славия Прага в груповата фаза на втория по сила европейски клубен турнир и удължи серията си на 16 поредни домакински мача в евротурнирите без загуба у дома. 

Този мач беше много интересен и можеше да завърши по всякакъв начин. Първият шанс в него беше за Астана в 10-та минута, но тогава ударът на Серикзан Мужиков беше отразен от вратаря на чехите. 

На свой ред гостите атакуваха опасно, но пък стигнаха до попадение, за разлика от съперника си. Това се случи в 18-та минута, когато Ян Сикора центрира чудесно в наказателното поле и там Микаел Нгадо-Нгаджуй с глава прониза стража на домакините и Славия поведе. 

Веднага след това Патрик Твумаси можеше да изравни за домакините, но ударът му беше избит по великолепен начин от вратаря Пжемислав Коварж. Последваха три страхотни шанса за чехите, но Ян Сикора и Мирослав Щох на два пъти не можаха да преодолеят стража на Астана. 

Казахите стигнаха до равенството малко преди почивката. В 42-та минута Жуниор Кабананга стреля мощно от наказателното поле, Коварж изби, но на пътя на топката беше Марин Томасов, който прониза мрежата за 1:1. 

Последва интересна втора част, в която и двата тима могат да съжаляват, че не стигнаха до попадение. Дмитрий Шомко от Астана и Милан Шкода от Славия изпуснаха най-добрите възможности и в крайна сметка повече попадения не паднаха. 

Така Мъри изведе тима си до първа точка в груповата фаза тази година, докато Славия Прага е лидер в групата с 4 точки. Под ръководството на Стоилов пък казахите имат 20 мача като домакини в Европа за последните три години и са загубили само веднъж в тях - от Виляреал през 2014 г.