Българският треньор Станимир Стоилов е на малка крачка от това да запише поредна златна страница в историята на казахстанския Астана. Той се доближи на една точка от това да го изведе до трета поредна титла. 

Почти шампионското попадение за тима на Стоилов падна още в 12-та минута. Тогава Джордже Деспотович се разписа след асистенция на Юрий Логвиненко, а до края на мача повече попадения нямаше. Астана държеше без проблем развоя на мача и заслужено се поздрави с успеха. 

Задачата по спечелване на двубоя беше улеснена от червения картон на Егор Сорокин в 89-та минута, когато рухна и последната надежда на Актобе да направи поне частичен обрат. 

Астана може да триумфира с титлата още в сряда. Тогава е отложеният мач с Окжетпес и само точка в него ще е достатъчна за третата поредна титла на Казахстан, което би направило Мъри и най-успешния треньор в историята на отбора. 

Така пълната интрига за последния кръг остава в битката за квота за Лига Европа. На третата позиция продължава да е Иртиш на Димитър Димитров-Херо, който загуби от Кайрат с 1:3, но пък преследвачът Ордабаси загуби с 0:3 от Окжетпес и остана с три точки по-малко. 

Този отбор няма вече шанс за третата позиция, но пък Херо и Иртиш са заплашени вече именно от Окжетпес, който обаче трябва да бие именно Астана в отложения мач през седмицата. Ако не победи в него, тимът от Павлодар ще си гарантира квотата за Лига Европа.