Българският наставник на Астана Станимир Стоилов не успя да убие интригата за шампионската титла в Казахстан. Неговият тим гостуваше на втория в класирането Кайрат и ако беше победил, щеше да си подпечата третата поредна титла. 

Но вместо това Астана падна с 0:2 и интригата за трофея се запази, макар да изглежда трудно Мъри да я изпусне. Отборът му все още е с три точки аванс два кръга преди края, а и има и мач по-малко. 

Иначе Кайрат уби интригата в този мач още преди почивката. Сесар Арсо откри резултата за домакините от Алмати в 29-та минута, а в 36-та Исламбек Куат направи 2:0 и този резултат се запази до края на двубоя. 

В тази група за определяне на шампиона и участниците в Европа воденият от Димитър Димитров тим на Иртиш Павлодар стигна до важно равенство 3:3 срещу прекия си конкурент за позиция в Лига Европа Ордабаси. 

На гости, Херо и момчетата му стигнаха до 3:3 в драматична битка. Иртиш стигна до преднина с 2:0 след попадения на Муртазайев и бившия играч на Славия и Черноморец Карлос Фонсека, съответно в 22-та и 26-та минути. 

Но още до почивката Ордабаси изравни с попадения на Гейнрих и Диаките в продължението на първото полувреме. Ахметов даде преднина на Иртиш за 3:2 в 58-та минута, но в 88-та отново Гейнрих изравни. 

Така Иртиш запазва преднината си от три точки пред този съперник и битката в двата мача до края на сезона ще бъде много сериозна. От засада дебне и Окжетпес, който има отложен мач с шампиона Астана. 

Третият български треньор в Казахстан Стойчо Младенов изведе своя Атирау до победа с 2:0 над Шахтьор Караганда и го спаси от изпадане и на теория два кръга преди края. Той отиде там със задача да изведе тима до първата шестица, но след въртележка в края на редовния сезон не успя да го направи и трябваше да се бори за оцеляване.