Бившият треньор на Левски и националния отбор на България Станимир Стоилов е на крачка от велико постижение в Казахстан. Той е само на две точки от четвърта поредна титла на страната, извоювана с тима на Астана. 

Ако успее да я спечели в оставащите два кръга, той ще стане първият треньор в цялата история на страната, който успява да спечели четири титли на Казахстан, при това поредни. 

Приближаването до трофея стана факт след успеха на Астана в отложения мач с Окжетпес с 4:0. Така тимът на Мъри Стоилов увеличи на четири точки аванса си пред преследвача Кайрат два кръга преди края. 

Всичко в този мач приключи още в началото на първата част. В 10-та минута Иван Маевский откри резултата, а в 20-та Жуниор Кабананга удвои. Още тогава гостите от Окжетпес бяха пречупени и мачът се доиграваше. 

Патрик Твумаси направи 3:0 в 61-та минута, а в 80-та Ренат Абдулин си отбеляза автогол, за да бъде оформен крайният резултат и да бъдат подпечатани трите точки в полза на действащия шампион. 

Астана може да се поздрави с четвърта титла още в събота. Тогава тимът на Мъри Стоилов приема именно преследвача Кайрат и само равенство в този мач го прави шампион. Ако не успее да си подпечата титлата тогава, Астана ще има още един шанс в последния кръг срещу Акжаик и пак у дома.