Българският специалист Станимир Стоилов продължава да твори чудеса с Астана. Казахстанският тим направо размаза най-силния израелски отбор Макаби Тел Авив като домакин и временно излезе начело в групата си. 

Резултатът в Далечния Изток беше 4:0 за домакините, а по този начин те удължиха и страхотната си серия под ръководството на българина без домакинско поражение в Европа. Тя вече набъбна на 17 поредни двубоя. 

Чуждестранните перли на Мъри Патрик Твумаси и Жуниор Кабананга нанизаха по две попадения, а в интерес на истината резултатът можеше да е и много по-убедителен за домакините, но те направиха множество пропуски. 

Още от началото Астана натисна, но Кабананга направи два огромни пропуска. Един от редките шансове за Макаби пък пропиля Кристиан Бартокио в 21-та минута, а след това на терена властваше само един тим. 

В 33-та минута това надмощие се материализира и в гол. Тогава след един пряк свободен удар цели двама играчи на израелците играха с ръка и съдията показа бялата точка. От дузпата Патрик Твумаси откри, но това не беше всичко преди почивката. 

В 42-та минута страхотен пробив по левия фланг направи Дмитрий Шомко и центрира перфектно успоредно на голлинията. От там Твумаси връхлетя върху топката и я мушна в мрежата за 2:0. 

Астана нанесе съкрушителен удар в началото на втората част. Първо в 47-та минута Жуниор Кабананга напредна по левия фланг и изненада всички, като реши да стреля по диагонал от границата на наказателното поле, пращайки топката в мрежата пред плонжа на слисания вратар - 3:0. 

Малко след това Макаби изпусна единствения си шанс след почивката, когато Видар Кяртансон стреля с глава покрай вратата от чиста позиция. И в 52-та минута всичко приключи окончателно. Тогава Шомко се подигра със защитата на израелците и намери Кабананга в наказателното поле и той с техничен фалцов удар направи 4:0. 

До края на мача Астана се забавляваше и изпусна още поне три гола. Серизкан Мужиков, Марин Томашов и Патрик Твумаси пропиляха шансовете за домакините до края и в крайна сметка Мъри и компания се поздравиха с успеха "само" с четири чисти гола. 

Така те събраха четири точки в актива си, колкото имат още Виляреал и Славия Прага. Двата тима имат пряк сблъсък по-късно в четвъртък вечер. Макаби пък е на дъното на класирането със само една точка на сметката си.