Българският специалист Станимир Стоилов изведе своя тим Астана до втора поредна шампионска титла на Казахстан. Това обаче стана по възможно най-драматичния начин в последния кръг на надпреварата. 

Воденият от Мъри състав имаше нужда от задължителна домакинска победа над играещия без напрежение тим на Актобе. И тя дойде с доста емоции в последната минута на двубоя. 

В герой за Астана се превърна влезлият като резерва Жуниор Кабананга. Той се появи на терена в 72-та минута, а 16 минути след това се разписа за 1:0. Но до тази радост можеше и въобще да не се стигне. 

Първо в 78-та минута попадение на Астана беше отменено заради засада. В 85-та минута играч на този тим, който е воден от бившия наставник на ЦСКА Йоан Андоне, беше изгонен и малко след това се стигна до попадението на Кабананга, което донесе и титлата на Астана. 

Това е втори трофей на страната за този тим в цялата му история. Интересното е, че и двете титли са спечелени под ръководството на Станимир Стоилов. 

Сезонът за Астана обаче далеч не е свършил. На 22 ноември предстои финал за Купата на Казахстан срещу Кайрат, който остана втори този сезон. Освен това тимът има и два двубоя от Шампионската лига.