Воденият от българския треньор Станимир Стоилов шампион на Казахстан Астана стигна до голямата си цел в груповата фаза на Шампионската лига - точков актив. В мач с три автогола, смятаният за тотален аутсайдер отбор се докопа до равенство 2:2 с шампиона на Турция Галатасарай. 

Драмата в мача беше в последните минути. До тогава истанбулският гранд водеше с 1:0 след гол на Билал Киса преди почивката, но тогава започна поредицата автоголове. Първо Астана изравни чрез удар в собствената мрежа на Хакан Балта, но неумела изява на вратаря на тима Ненад Ерич даде отново преднина на турците малко преди края. 

В последните секунди на редовното време обаче нелеп автогол си вкара и Лионел Кароле от състава на Галатасарай, за да могат домакините да се поздравят с първата си точка в историята в групите на Шампионската лига. 

Играчите на Мъри Стоилов играха бойко от самото начало, но положенията бяха на сметката на по-класния отбор - този на гостите. Още в 4-та минута те можеха да поведат, когато Уесли Снайдер стреля опасно от границата на наказателното поле, но опасният му удар беше избит от вратаря. 

Малко след това отново холандската звезда на "чим бом" имаше възможност да открие, но хубавият му удар от наказателното поле прелетя леко встрани от гредата. Домакините също опитваха да затруднят противниковата защита, но Фокси Кетевоама и Дмитрий Шомко не се възползваха от малкото ситуации за Астана. 

Така се стигна до 31-та минута, когато очаквано Галатасарай поведе. Тогава Билал Киса получи топката пред наказателното поле и изстреля истински снаряд. Топката до последно бягаше от вратаря и в крайна сметка се оплете в мрежата му за 1:0. 

До почивката повече попадения не паднаха, а драмата остана за втората част, а даже за края ѝ. Преди това обаче Астана имаше две възможности за гол, като първо Бауржан Джолчиев в 64-та и Фокси Кетевоама две минути след това пропуснаха страхотни шансове. 

Така се стигна до 77-та минута, когато публиката в Казахстан изпадна в екстаз. Тогава след пробив на Жуниор Кабананга до аутлинията, играчът на Астана центрира успоредно на голлинията. Там необезпокояван от противников играч Хакан Балта си прати топката в мрежата и резултатът стана равен 1:1. 

Пет минути след това отново Кабананга имаше шанс да направи обрата пълен, но хубавият му удар прелетя малко встрани от вратата на Галатасарай. Така статуквото се запази, но само до 87-та минута. 

Тогава хубав пробив от състава на Галатасарай направи Хосе Родригес, който нахлу в наказателното поле и опита да центрира. Вратарят на Астана Ненад Ерич първо отби левашки топката, а при втория опит да я овладее, я бутна в мрежата си и резултатът стана 2:1 за гостите от Истанбул. 

Турците сякаш започнаха да предчувстват успеха, но бяха попарени в последните секунди на редовното време. В 89-та минута Рохер Каняс стреля от наказателното поле, топката се отби от защитник на Галатасарай и въпреки че летеше към мрежата, до нея стигна Лионел Кароле от Галатасарай, но той необяснимо я изрита мощно в мрежата си за 2:2. 

При този резултат дойде и краят на двубоя, а това беше историческа първа точка за Астана в Шампионската лига. Това беше и първа точка за Галатасарай, но само през този сезон на Шампионската лига, което поставя шансовете на тима да продължи напред в турнира под сериозна въпросителна.