Звездата на Аякс Мохамед Кудус отхвърли възможността да премине в Евертън през януарския трансферен прозорец, каквито спекулации циркулират в последните месеци. Офанзивният футболист беше желан от мърсисайдци в последните седмици на летния пазар, като дори се предполагаше, че е договорен негов наем.

Въпреки тези информации, до сделка не се стигна, което към момента изглежда, че е от сериозна полза за амстердамци – Кудус има 10 гола в 19 мача във всички турнири от началото на сезона.

„Разбира се, че нещата се промениха след това“, каза Кудус пред нидерландското издание Algemeen Dagblad, когато го попитаха дали е искал да напусне през лятото.

Guilliver/GettyImages
27 снимки

„Особеното е, че започнах да играя повече. Вярвам, че ако ми беше даден този шанс да премина в Евертън, нещата също можеха да се развият добре или по-добре. Така го чувствах по онова време. Исках да опитам нещо ново. Това е нормално във футбола. Всички искаме да играем. И ако не играете, трябва да търсите нещо друго“.

Когато бе попитан дали иска да напусне „Йохан Кройф Арена“ през януари, Кудус отговори така: „Не, не мисля. Определено не мисля така".