Отборът на Аржентина продължава без загуба на тазгодишното Световно първенство по баскетбол в Китай, след като отстрани Сърбия след 97:87 в първи мач от четвъртфиналите на надпреварата, игран в Донгуан.

Южноамериканците поведоха с две точки след равностойна първа четвърт – 25:23, а на полувремето разликата бе пет пункта – 54:49. „Плавите“ се приближиха в резултата само на точка, навлизайки в заключителната четвърт, но накрая аржентинците не им оставиха шансове след вездесъщата игра на ветерана Луис Скола и Факундо Кампацо.

39-годишният Скола бе най-резултатен за победителите с 20 точки, към които прибави и пет борби, а плеймейкърът записа 18 точки, шест борби и цели 12 асистенции. За играчите на Александър Джорджевич отново над всички бе Богдан Богданович с 21 точки, а Никола Йокич завърши срещата с 16 точки, десет борби и пет асистенции, които обаче се оказаха крайно недостатъчни за едни от фаворитите на шампионата в Китай.

За сърбите отпадането на четвъртфиналите е провал след финала им на предишния Мондиал, а аржентинците станаха първите полуфиналисти в Китай, при това след шест последователни успеха. В спор за място на финала те ще се изправят срещу победителя от двубоя между действащия световен шампион САЩ и Франция, които играят утре. По-късно днес предстои вторият четвъртфинал за деня между Испания и Полша. /БГНЕС