Френската легенда Зинедин Зидан е отхвърлил възможността да застане начело на Бразилия, твърди L'Équipe. Бившият полузащитник е имал предложение от бразилската федерация да поеме Селесао и да замени напусналия след световното първенство в Катар Тите, но е отказал. Същото е направил с офертата към него да оглави Португалия и САЩ.

Изданието разкрива, че Зидан до последно се е надявал да поеме френския национален отбор, но в събота официално беше обявено, че Дидие Дешан е удължил договора си и ще води „петлите“ поне до 2026-а година.

Зидан не иска да работи с националния отбор на страна, чийто език не говори. Това е друга от причините да отклони предложението от федерацията на САЩ.

Зизу е без работа от 2021-а година, когато напусна Реал Мадрид. С „Лос бланкос“ той спечели две титли на Испания и три трофея от Шампионската лига.

Иначе се появиха информации, че настоящият селекционер на Хърватия, които именно отстраниха Бразилия на ¼-финалите на Мондиала, Златко Далич е възможно да застане начело на южноамериканците.