Нападателят на Атлетико Мадрид Жоао Феликс може да се завърне за нов наем в английската Висша лига. Португалският национал вече изкара неуспешен такъв в Челси през втората половина на изминалия сезон, като отбеляза само четири попадения в 20 срещи със синия екип.

Той се завърна в испанската столица в края на миналия месец, но той не е желан от треньора на „дюшекчиите“ Диего Симеоне и почти сигурно ще напусне дали под наем, дали за постоянно.

Испанското издание ABC сега твърди, че Манчестър Юнайтед е свързан с 23-годишния Феликс, като е готов да го вземе под наем. „Червените дяволи“ имаха интерес към португалеца още през януари, но тогава отказаха да извадят исканата от Атлетико сума, за разлика от Челси.

Мениджърът на Юнайтед – Ерик тен Хаг, иска на всяка цена да привлече нов нападател, но за момента удря на камък с основните си цели Хари Кейн от Тотнъм и Виктор Осимен от Наполи. По тази причина Феликс става отново актуален вариант за тима от „Олд Трафорд“, който се интересува и от Гонсало Рамош от Бенфика.

Съобщава се обаче, че мераци за Феликс имат още Нюкасъл Юнайтед и Астън Вила, а бившият тим на португалеца – Бенфика, също смята да се включи в битката за него.