През пролетния дял на шампионата в българския футбол се разрази сериозна дискусия около два гаменски жеста на звездата на ЦСКА Фернандо Каранга. Той си позволи да покаже жест с рязане на глава към публиката в два поредни мача, в които вкара късни голове. 

Това бяха срещите с Пирин и Левски през март, а съвсем отявлено той направи жеста към агитките на двата отбора. Това му поведение не му донесе абсолютно никаква санкция, а ръководството на "червените" го оправда, че е горял в играта и това не било нищо особено. 

Но по света нещата стоят по съвсем различен начин. На гърба си го изпита турският национал Дженк Тосун, при това в приятелска среща на родината си. В мача с Тунис той показа жест с рязане на глава към публиката и беше изгонен с директен червен картон. 

За смекчаване на обстоятелствата не помогна и фактът, че нападателят беше грозно провокиран от тунизийските фенове. Те предизвикаха безредици по трибуните точно на мястото, където е стоял бащата а футболиста. 

Впоследствие Тосун се оправда, че е помислил, че баща му е пострадал в тези ексцесии и затова е направил въпросния жест. Но се извини за него и призна, че е модел на подражание и не може да си позволи да действа по подобен начин, независимо какви са провокациите към него.