Забравен паспорт и рожден ден - това са причините двама души от делегацията на Шапекоензе да не заминат с отбора за финала на Копа Судамерикана и и по този начин да спасят животите си.

Матеус Сароли, синът на треньора на тима Кайо Жуниор, трябваше да бъде с отбора в злополучния полет за Меделин. 21-годишното момче обаче не е заминало поради щастлива разсеяност, тъй като е забравил паспорта си. Това разкри самият той със съобщение във Фейсбук. Бащата на Сароли обаче бе на самолета и е един от жертвите на трагедията.

"Приятели, аз и брат ми сме добре. Моля ви да ни дадете спокойствие, особено на мен и майка ми. Благодаря ви за обажданията и за изпратените съобщения - днес бях в Сао Пауло и не бях на борда, защото забравих паспорта си. Силни сме и ще преодолеем това", написа Сароли.

Друг, който може да благодари на съдбата, че не бе на полета, е вратарят Марсело Боек. Неговият агент Антонио Араухо разкри, че бившият страж на Спортинг Лисабон е получил разрешение да не пътува, тъй като е празнувал рожден ден.

"Клубът му даде разрешение да не пътува. Това бе голямо облекчение в момент на огромна тъга и трагедия, която съкруши тежко всички във фътбола. Марсело е отишъл със семейството си на стадиона на Шапекоензе, където са били и другите играчи, които не са пътували. Говорих с него и той е много тъжен от всичко случило се", сподели агентът.

Вижте всичко за трагедията:

Бивш шампион с ЦСКА загина в самолетната катастрофа
Да си спомним за Филипе Машадо
Вратарят Данило почина в болница
Атлетико иска да дадат титлата на Шапекоензе
Промяна в транспортните планове на Шапекоензе довела до фаталния край
Машадо през 2007: Баба ми е българка
ЦСКА поднесе съболезнования към семейството на Машадо
20-те бразилски журналисти, които загубиха живота си в катастрофата
Пълен шок за играчите на Шапекоензе, останали в Бразилия
Играчите, които са били на борда на разбилия се самолет
Ужасяващи кадри след самолетната катастрофа в Колумбия
Реал и Барса почетоха жертвите на самолетната катастрофа
Феновете на Шапекоензе се събраха в мъката си
Пилотът на самолета бил собственик на компанията
Близките на загиналите футболисти в самолетната катастрофа се събират заедно
След трагедията: Тридневен национален траур в Бразилия