Бившият играч на Левски Гари Родригес в момента е на гребена на най-голямата слава в кариерата си. Той жъне успехи с Галатасарай и е на път да донесе шампионската титла на отбора, след като заформи страхотен тандем с Бафетимби Гомис в атака. 

Все повече името му се спряга за трансфер в Англия, но грандът от Истанбул няма да го пусне толкова лесно. Шефовете на "чим бом" са му поставили цена от 30 млн. евро. А "сините" го продадоха за по-малко от милион...

Но да се върнем на сегашните му успехи. Те предизвикаха сериозен отзвук и в Холандия, където местно издание направи репортаж за него, сравнявайки житейската му история с тази на английския национал Джейми Варди. 

Приликите са фрапиращи - и Гари Родригес, и асът на Лестър съвсем доскоро са се подвизавали в аматьорските дивизии, а сега жънат успехи. И докато единият стана шампион с "лисиците", на другия тази радост му предстои съвсем скоро. 

"Гари Родригес опита да намери своя пристан в школата на Фейенорд, но там не му оказаха подкрепа и доверие. Останал на улицата, той започва работа в пощенски клон, в който се задушава от атмосферата и липсата на футбол."

"Освен в пощата, той работи на още няколко места, за да припечелва пари, а междувременно рита в аматьорски отбор. Кариерата му тръгва малко нагоре във втора дивизия с екипа на Дордрехт, преди да дойде пробивът в София с Левски и след това периодите в Примера дивисион с Елче и Гърция с ПАОК."

"А сега в Галатасарай жъне успехите на труда си", пише в материала на хоандското издание, посветен на бившия играч на Левски, след което се изброяват настоящите му успехи и принос с жълто-червения екип.