Суперзвездата на леката атлетика Юсейн Болт очевидно не се е отказал от мечтата си да стане професионален футболист.

Ямаецът сложи край на невероятната си спринтьорска кариера с осем олимпийски златни медала. Неведнъж той бе споделял още преди това, че има амбиции да се пробва във футбола като мечтае да играе за Манчестър Юнайтед.

Ямаецът отложи временно амбициите си, тъй като трябваше да се възстанови от контузията, която получи в последното си състезание - Световното първенство в Лондон.

Но сега Болт отново е на 100% и отново мисли за футбола. Той разкри, че дори е провел разговори със Сър Алекс Фъргюсън за евентуален трансфер в Юнайтед. На първо време обаче стоят проби в Борусия Дортмунд, които са възможни поради факта, че "жълто-черните" и Болт имат един и същ спонсор.

"Контузията е добре и съм напълно възстановен", сподели световният рекордьор на 100 метра. "През март ще направя проби с Дортмунд и това ще определи какво ще правя с тази кариера, накъде ще тръгне. Ако кажат, че съм добър и че трябва да потренирам малко, ще го направя."

Откриха статуя на Юсейн Болт в Ямайка

"Това ме нервира. Не се нервирам, но е различно, това е футбол. Ще отделя нужното време за приспособяване, но когато поиграя малко, ще свикна. Беше същото, когато започвах на пистата."

"Бях нервен докато не започнах да свиквам с публиката, хората и всички наоколо, и всичко си идва на мястото."

"Една от най-големите ми мечти е да подпиша с Манчестър Юнайтед. Ако Дортмунд каже, че съм достатъчно добър, ще продължа и ще тренирам здраво. Говорих с Алекс Фъргюсън и му казах, че трябва да каже някоя добра дума за мен. Той ми каза, че ако съм здрав и готов, ще види какво може да направи."

"Вярвам, че имам шанс. Гледам много футбол, разбирам го, играя го. С тренировки мога да бъда добър."

"Говоря много с Погба. Гледам и го питам много въпроси. Искам да играя, но трябва да е в топ първенство. Не искам да бъда посредствен. Ще бъде трудно, защото кариерата ми беше страхотна, но ако спечеля Шампионската лига или нещо друго, ще бъде близо до това, което постигнах в атлетиката."

"Но искам да бъда повече от средно ниво. Трябва да е в топ лигите, защото има много отбори, които ни предлагат сделки, просто случайни отбори. Искам да бъда най-добрия. Искам да играя по крилото, но знам, говорейки с всички и с футболисти, че ще бъда сложат най-отпред. Ще бъде голямо нещо, ако получа шанс да играя за отбор като Манчестър Юнайтед."

"Спринтьорските тренировки не ми липсват. Липсва ми състезанието, излизането на пистата пред публика, но не и тренировките."