Легендата на леката атлетика Юсейн Болт не се е отказал от мечтата си да стартира професионална кариера като футболист въпреки възрастта си от 31 години.

"Това е моя лична цел и не ми пука какво мислят хората", заяви ямаецът по време на състезанието във Формула 1 в Остин, на което той бе специален гост.

Болт има и готов вариант за първи сериозни тренировки в лицето на Борусия Дортмунд.

Болт е привърженик на Манчестър Юнайтед, но фактът, че той и Борусия имат един и същ спонсор на екипировка, прави подобна покана възможна. Всъщност, поканата си бе напълно официална, но осъществяването ѝ бе отложено заради контузията в бедрото, която измъчваше Болт на Световното първенство в Лондон и заради която той не успя да завърши състезателната си кариера по най-добрия възможен начин.

"Те ми казаха, че поканата е в сила, затова важното е единствено контузията да отшуми и да навляза във форма", обясни Болт. "Искам да опитам и да видя, дали мога да бъде един от най-добрите."

Най-бързият мъж в света никога не е крил, че футболът е любимият му спорт. "Няма да се залъгвам, ако забележа, че не се справям. Ще си кажа 'Забрави го'. Няма да се излагам."

Това е "следваща глава от моя живот, която наистина искам да започна. Когато имаш мечта или нещо, което много искаш да направиш, ще се опиташ и ще видиш докъде ще те доведе."

И докато футболните амбиции на спринтьора изглежда трудно осъществими, то далеч по-реалистично е неговото желание да даде своя принос към бъдещето на леката атлетика. "Искам да използвам името си, за да подобря бъдещето на нашия спорт като посланик."

Болт и Хамилтън спретнаха шоу на подиума в САЩ