Всичко е договорено и Ивайло Петев категорично ще бъде новият старши треньор на Динамо Загреб. Според изданието "24 сата", което се позовава на свой източник в клуба, параметрите по договора на българина са избистрени и той ще дебютира начело на новия си отбор на 15 октомври. 

Той е очакван във вторник сутринта в хърватската столица, за да сложи подписа си под контракта с "модрите". По-късно вечерта специалистът ще бъде на "Максимир", където ще изгледа мача на новия си отбор с Ювентус в Шампионската лига. 

Няколко дни по-късно е голямото дерби на страната между Динамо и Хайдук Сплит, което Петев ще изгледа отново от ложите на стадиона в компанията на президента Здравко Мамич. Дебютът му на скамейката ще бъде след паузата за националните отбори в мача със Славен Белупо в Копривница на 15 октомври. 

Според информацията на изданието, някъде в следващите 48 часа Петев официално ще бъде представен пред феновете. Точната дата и час обаче все още се уточняват, като явно трябва да се избистрят детайлите и всичко ще бъде обявено официално.