Африканската футболна конфедерация постави ултиматум на организатора на следващия континентален турнир през януари 2015 г. - Мароко. Северноафриканците поискаха надпреварата да бъде отложена. 

Те се притесняват заради епидемията от ебола в западните части на континента и евентуалния внос на вируса на територията на страната. От конфедерацията обявиха, че отлагане няма да има и поставиха срок на мароканците да решат дали ще приемат турнира. 

"Купата на Африканските нации ще се проведе между 17 януари и 8 февруари, както беше по програма. Затова най-късно до 8 ноември Мароко трябва да потвърди дали ще бъде домакин."

"Този срок се отнася за всички федерации на континента, за да могат да кажат евентуално коя от тях е готова да приеме надпреварата. Ако има промяна, тя ще бъде обявена на заседанието на конфедерацията на 11 ноември", заяви говорителят на КАФ Джуниър Биням. 

Епидемията от ебола обхвана Западна Африка, като бушува най-силно в Либерия, Сиера Леоне и Гвинея. Смъртните случаи от декември миналата година надхвърлиха 5000 души, а заразените са над 10 хил.