Португалия и Швеция са последните два полуфиналиста на Евро 2015 за младежи в Чехия. Двата тима имаха нужда от хикс помежду си в последния кръг, за да продължат напред и в крайна сметка този резултат се получи - 1:1. 

Но в края сметките можеха да бъдат объркани, тъй като иберийците поведоха в 82-та минута чрез Гонсало Пасиенсия, но в заключителните минути Симон Тиблинг изравни и класира тима си напред. 

Мнозина очакваха този мач да завърши именно наравно, а в последните минути и двата тима доказаха, че резултатът ги устройва. А преди почивката положенията пред двамата вратари не бяха много. 

В 7-та минута беше най-добрият шанс за португалците, когато Уилиям Карвальо се озова на страхотна позиция, но изстрелът му беше избит с крак от вратаря на опонента. Малко след това и Сержио Оливейра не беше точен. 

За шведите най-активен беше Джон Гуидети, но и той не можа да оползотвори шанса, открил се пред него в средата на първата част. Така двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство, а португалците бяха по-активни. 

След нея Исаак Кисе Телин и Абдул Калили не бяха точни за скандинавците, докато Бернардо Силва и Юри Медейрош не можаха да се разпишат за иберийците. Така всичко вървеше към очаквано равенство, когато в последните минути статуквото беше взривено.

В 82-та минута Юри Медейрош направи хубав пробив и намери перфектно Гонсало Пасиенсия в наказателното поле. Синът на легендата на Порто Домингош Пасиенсия с мощен и точен шут не остави шанс на противниковия страж и вкара за 1:0. 

Това стресна шведите и те се хвърлиха напред. Симон Тиблинг пропиля страхотен шанс в 87-та минута, но две по-късно се поправи и вкара гола, хвърлил в екстаз всички в щаба на тима му. След поредица грешки в защитата на Португалия той се възползва и отбеляза за 1:1. 

При този резултат дойде и краят на двубоя, след който стана ясно и че португалците са първи, шведите втори, италианците трети и англичаните четвърти. На полуфинала иберийците ще играят с Германия, докато скандинавците ще се изправят срещу Дания в комшийско дерби.