Италия почти стори чудото в група Б на Европейското първенство за младежи в Чехия и беше на косъм да се класира на полуфиналите. "Адзурините", които бяха взели само една точка до момента, победиха Англия с 3:1 и за няколко минути си мислеха, че намериха място на елиминациите. 

Това щеше да стане факт, ако Португалия беше победил Швеция в другия мач. И до 90-та минута на двубоя там всичко изглеждаше точно така. Но скандинавците изравниха в края и пратиха италианците у дома им. 

Англичаните пък просто не трябваше да губят този мач, но в типичен свой стил направиха точно това и се простиха с надпреварата. А още до почивката беше ясно, че островитяните са аут. 

Дотогава те падаха с 0:2 след два бързи гола на Марко Бенаси и Андреа Белоти. След почивката Бенаси реализира второто си попадение в двубоя и италианците просто чакаха развитието в другия мач от групата, което беше благоприятно за тях. 

Иначе мачът започна добре за англичаните, които имаха два шанса да открият още в самото начало, но звездите Дани Ингс и Хари Кейн не успяха да преодолеят стража на противника. 

Те допуснаха гол в 25-та минута. А той беше просто фантастичен. Тогава Доменико Берарди намери по страхотен начин Андреа Белоти зад защитата на противника и той от воле прониза стража на Англия за 1:0. 

Само две минути по-късно "адзурините" на практика си подпечатаха успеха. Марко Бенаси овладя по страхотен начин топката в наказателното поле след невероятен пас и с прецизен удар направи резултата 2:0. 

До почивката Нейтън Редмънд от състава на англичаните имаше шанс да изравни, но Франческо Барди спаси. Така Италия водеше с 2:0 на почивката, а след нея нещата не се промениха особено. 

Англичаните владееха топката, но италианците не позволяваха сериозни опасности. Джеси Лингард имаше две възможности, а Хари Кейн стреля от далечна дистанция, но не се стигна до сериозни опасности. 

В 72-та минута Марко Бенаси докара нещата до погром. Марсело Трота го намери с гръб в наказателното поле и той с глава прати топката в мрежата за 3:0. Вратарят на противника не се намеси подобаващо и всичко клонеше към загуба. 

До края двубоят се доиграваше и на практика нищо сериозно не се случи, освен почетния гол на островитяните. В продължението на мача Рубен Лофтъс-Чийк намери перфектно Нейтън Редмънд и той без да се колебае вкара за почетното 1:3. Този резултат обаче изхвърли и двата тима от турнира.