Босът на ФИФА Сеп Блатер заяви, че условията на труд в Катар не са отговорност на международната футболна централа, а на компаниите, които наемат работниците там.

„В Катар се работи за големи компании от Германия, Франция, Англия, както и други европейски страни и те са отговорни пред работниците, а не пред ФИФА. Но заради Световното първенство и заради голямото внимание, работниците ще имат по-добри условия на труд”, заяви президентът на ФИФА Сеп Блатер на пресконференция в Шри Ланка.

Повече от 1.6 милиона работници са наети в Катар.

Блатер не пожела да коментира, дали ФИФА ще публикува собственото си разследване по обвинения в корупция при избора на домакини на Световните първенства през 2018-а и 2022-а година.

„Етичната комисия е напълно независима и това означава, че членовете й не се избират от президента на ФИФА”, добави Блатер.

„От къде идват парите? Всички пари, които имаме във ФИФА, идват от Световното първенство. Така, че имаме грижата Световната купа за е на високо ниво. Вече платихме на 209 нации 250 хиляди долара като специален бонус и можем да обявим, че през януари ще изплатим и бонус от 500 хиляди долара”, сподели още Сеп Блатер.