Президентът на Азиатската футболна конфедерация (АФК) Шейх  Салман Бин Ебрахим Ал Халифа потвърди подкрепата на  организацията за Сеп Блатер в изборите за нов президент на ФИФА  през май следващата година, съобщи АП.

Швейцарецът Блатер се кандидатира за пети мандат, въпреки  сериозните критики към него в последните години, особено от  водещите федерации от Европа и най-вече от шефа на УЕФА Мишел  Платини.  

"На Конгреса на АФК през юни взехме единодушно решение да  подкрепим Блатер. Нищо не се е променило. Няма да се откажем от  думите си и от поетия ангажимент", заяви Шейх Салман от Бахрейн. В последните дни се появиха спекулации, че настоящият  вицепрезидент на ФИФА  Принц Али Ал Бин Хюсейн от Йордания обмисля да се конкурира за  поста на изборите срещу Блатер.  Шейх Салман Бин Ебрахим Ал Халифа предупреди, че всеки,  който реши да се кандидатира срещу швейцареца, трябва добре да  помисли кое е най-доброто за неговия континент.

"Ако някои иска да участва в изборите за президент на ФИФА,  първо трябва да помисли за интересите на своя  континент...Естествено всеки има право на свободен избор и никой не може да попречи на това", заяви Шейх Салман./БТА