Капитанът на Аржентина - Лионел Меси, се чувства все по-добре и надеждите в отбора са, че той ще бъде на линия за четвъртфиналите на Копа Америка. Нападателят на „гаучосите“ пропусна последния мач на тима от груповата фаза поради контузия. Аржентинците записаха трета победа, след като Лаутаро Мартинес отбеляза два гола и стигнаха до 2:0 срещу Перу.

„Той беше в съблекалнята. Ситуацията се подобрява, но още е рано да говорим. При него е ден за ден, говорим с лекарите“, заяви помощник треньорът на Аржентина Валтер Самуел, който води отбора срещу Перу, тъй като Лионел Скалони бе наказан за един мач.

„Лео е добре, надяваме се да бъде в отбора за следващия мач. Посветих гола си на него, защото знам какво означава Лео за нас”, сподели Лаутаро Мартинес.

Анхел Ди Мария също е оптимист за състоянието на капитана на Аржентина:

„Лео е добре, възстановява се. Надяваме се, че ще бъде готов за следващия мач. Днешната победа е за него“.

Валтер Самуел говори и за вероятния съперник на тима на четвъртфиналите. „Гаучосите“ чакат втория от група „В“, а това най-вероятно ще е Еквадор или Мексико.

„Те са различни съперници. Играхме срещу Еквадор в последната контрола, познаваме ги добре. Те са физически отбор, но имат и технически умения. Представят се добре на турнира. Срещу Мексико играхме на Световното първенство. Те имат различни характеристики, но ще бъде трудно“, коментира специалистът.