Пилеенето на луди пари от английските отбори продължава с пълна сила през зимния трансферен прозорец. След като мнозина се учудиха как Ливърпул може да плати 75 млн. паунда за Върджил ван Дайк на Саутхемптън и да го направи най-скъпия защитник в историята, градският съперник Евертън не остана по-назад в хвърлянето на средства. 

"Карамелите" имат крещяща нужда от нов нападател и взеха такъв, но учудиха света с избора си. Те привлякоха турския национал Дженк Тосун от Бешикташ. При това, те платиха 25 млн. паунда за недоказания в големи първенства 26-годишен турчин. 

Тосун е отбелязал общо 80 гола в 204 мача в турския шампионат с екипите на "орлите" и преди това на Газиантепспор. На Острова веднага се зачудиха дали с такава визитка заслужава да бъдат платени такива пари за него, но сделката вече е факт.

Нападателят мина медицинските прегледи и от 1 януари ще облече синия екип. Договорът му ще е за до 30 юни 2022 г. Той е роден в Германия, но предпочита да играе за родината на родителите си и има 23 мача с 8 гола за националния отбор на Турция.