Вече бившият футболист на швейцарския Сион, Йохан Джуру, разказа своята гледна точка за скандала с клуба и заяви, че ще си търси правата в съда. Джуру и още 8 негови съотборници бяха уволнени от отбора, защото отказаха предложението на президента на клуба - Кристиан Константин. Босът искаше играчите да сключат нов договор за "техническа безработица", според която трябва да получават заплата от около 12 хиляди евро, за да помогнат на клуба да се справи с икономическата криза. 

"Не съм искал да се връщам в клуба, ще решим този въпрос в съда. И ако решението бъде в моя полза, ще даря парите за благотворителност", заяви Джуру. 

"Съотборниците ми и аз не сме наемници, интересуващи се само от парите. Но хората побързаха да ни определят точно като такива. Просто не може работодателят да използва подобна ситуация, за да наложи нови условия за по-малко от 24 часа." 

Джуру и останалите уволнени имат подкрепата на Швейцарския съюз на играчите, който протестира и определи акта от страна на клуба като абсолютно несправедлив.