Вече бившият футболист на швейцарския Сион, Алекс Сонг, е готов да лобира ФИФА да предприеме съдебни действия срещу клуба, след като камерунецът е един от деветимата играчи, които бяха уволнени след като отказаха намаление в заплатите си заради коронавируса

Сонг и още 8 негови съотборници бяха уволнени от отбора, защото отказаха предложението на президента на клуба - Кристиан Константин. Босът искаше играчите да сключат нов договор за "техническа безработица", според която трябва да получават заплата от около 12 хиляди евро, за да помогнат на клуба да се справи с икономическата криза. 

32-годишният Сонг обаче не е впечатлен от начина на работа и смята, че уволнението му е било нечестно. 

"Адвокатът ми ще се задейства и ще изпратим запитване до ФИФА. Ще защитя правата си", заяви камерунецът.

"Играхме приятелски мач в петък /20 март/, трябваше да се видим с президента в понеделник, после го отложиха за вторник. Нямахме никакви новини. Последва съобщение в WhatsApp във вторник привечер, с което ни уведомяват, че всеки трябва да подпише нов договор, с който заплатите ни се намаляват. На следващия ден получихме документа без абсолютно никакво обяснение", призна Сонг. 

Бившият играч на Арсенал и Барселона призна, че е върнал документа заради липсата на подробности по него.

"Аз съм футболист, това не е мое задължение. Има хора, които трябва да го прегледат обстойно, не мога да го подпиша просто така. Заедно решихме да не подписваме, исках да говоря с ръководството преди това. Не съм постъпил непрофесионално. Всички клубове разговарят с играчите си, за да намерят решения, но при нас никой не разбра какво се случва", допълни Сонг.