Един от най-добрите вратари на нашето съвремие Икер Касияс беше изписан от болницата, след като миналата седмица постъпи там заради получен инфаркт по време на тренировка. Той претърпя спешна операция, по време на която му беше поставен стент. 

Животът му е вън от опасност, но все още не се знае дали ще може да продължи да играе футбол. След две седмици испанецът навършва 38 години, а наскоро поднови договора си с Порто за още 1+1 години. Самият той обаче не е наясно дали ще се завърне обратно на терена. 

"Преди няколко дни се случи едно събитие с мен, както знаете. Явно е бил моят ред да мина през тази битка. Имах много късмет, трудно е да се говори сега. Всички бяха много мили с мен, трогнахте ме всички със загрижеността си."

"Искам да благодаря на всички за топлите думи. Сега се прибирам и ще си почина. Дали ще е няколко седмици, или ще са няколко месеца, нямам идея и не ме интересува. Важното е, че отново съм тук сред вас. Сега не знам какво ще се случи с футбола, не знам какво крие бъдещето, най-важното е, че съм жив и се надявам скоро да се видим пак", заяви Касияс на излизане от болницата. 

Трима лекари прегледаха вратаря и потвърдиха, че може да бъде изписан. В следващите две седмици му е предписана пълна почивка, като единствените му позволени натоварвания са разходките по плажа до къщата му, която е на брега на Атлантическия океан.