Кристиано Роналдо вече е свободен да си търси нов клуб, след като във вторник Манчестър Юнайтед прекрати договора му по взаимно съгласие след противоречивото интервю пред журналиста Пиърс Морган, където португалецът отправи сериозни критики към собствениците, мениджъра и начина на управлението на клуба.

„Marca“ твърди, че една от възможните му дестинации е Ал-Насър от Саудитска Арабия, въпреки че местната лига е далеч от конкурентното ниво, на което Кристиано Роналдо е свикнал. Миналото лято той вече получи предложение от същата страна, а нападателят призна за нея в именно интервюто си миналата седмица.

Офертата е била на стойност от 242 милиона евро за два сезона. Португалецът обаче го отхвърли заради желанието си да продължи в битката за големи титли и заради целта си да увеличи още повече броя си на попадения в Шампионската лига, нещо, което Манчестър Юнайтед не можа да му предложи.

Европейските грандове му обърнаха гръб, след като отбори като Челси, Байерн Мюнхен, Реал Мадрид и Наполи отхвърлиха възможността да го привлекат. Смята се, че причини за това са сериозната заплата, която Роналдо изисква да получава, както и, че клубовете не искат да рискуват да добавят подобно голямо присъствие в съблекалнята по средата на сезона.

Собственикът на Ал-Насър - принц Фейсал Бин Турки, има сериозен интерес към Роналдо. Смята се, че новото предложение се доближава до това от изминалото лято. Сега обстоятелствата са различни и нищо чудно португалецът да предприеме подобно предизвикателство.