Манчестър Юнайтед ще спести около 17 милиона паунда от раздялата с Кристиано Роналдо. Това е сумата, която португалецът трябваше да получи по договора си, който изтичаше в края на сезона, но бе прекратен във вторник по взаимно съгласие след интервюто на звездата пред Пиърс Морган.

Сега „Manchester Evening News“ твърди, че тази сума ще бъде добавена към бюджета за покупката на нов нападател. Планът е бил това да се случи през лятото, но след последните събития в клуба са стигнали до извода, че трябва да се опитат да намерят решение за такъв трансфер още през януари.

Антони Марсиал беше основна фигура в атаката на „червените дяволи“ през цялата предсезонна подготовка заради отсъствието на Роналдо. Той дори беше гласен за титуляр под ръководството на мениджъра Ерик тен Хаг, но получи контузия, която не му позволява да запише много игрововреме. Маркъс Рашфорд е другата опция за върха на атаката на Ман Юнайтед.

Звездата на ПСВ Айндховен - Коди Гакпо, който вкара гол за Нидерландия в първия мач на „лалетата“ на Световното първенство, бе искан от през лятото, а сага си остава едно от споменаваните имена за нов нападател. Същото важи и за бившия играч на „червените дяволи“ Мемфис Депай, който изпадна в немилост в Барселона.